Pogon

 

U novembru 2014. godine u Konjevićima kod Čačka otvorena je prva fabrika ekoloških vodootpornih ploča napravljenih od recikliranog otpadnog materijala u ovom delu Evrope - "Feplo".


Osim što je otvaranjem ovog pogona napravljen korak ka ekološkim standardima, nova fabrika će doprineti razvoju industrije ovog kraja. Ekološke vodootporne ploče su originalni domaći proizvod, u njihovu proizvodnju je uloženo pola miliona EUR i zaposleno je 24 radnika.


Postupak proizvodnje "Feplo" ploča počinje mlevenjem otpadnom tetrapaka. Nakon mlevenja, ukoliko je materijal vlažan prolazi kroz sušare odakle se ponovo vraća u silose. Iz silosa materijal ide na pokretne trake, koje pritiskaju valjci odakle materijal ulazi u sto od 5 nivoa gde se pretvara u table. Izmlevene table ulaze dalje u presu, presuju se na temperaturi od 170 stepeni i pod pritiskom od 200 bara. Pečenje traje 15 minuta, na koliko se i ponavlja svaki proces, i odakle izlaze gotove ploče koje idu na finalnu obradu odnosno obrezivanje kako bi se dobile fine ivice.


Urađene ploče stavljaju se u palete od po 100 komada. Dnevno se u dve smene proizvede 300 tabli, dok je mesečni kapacitet fabrike oko 80 paleta.


Mašine za proizvodnju ovih ploča konstruisali su inženjeri kompanije "Feplo" i ovakav proces proizvodnje je jedinstven u Srbiji i ovom delu Evrope.feplo    feplo    feplo

feplo    feplo    feplo

feplo

vodootporne eko ploce

Naši proizvodi
Pratite nas
     

Zašto FEPLO?feplo 

Adresa

Preljina bb
32000 Čačak, Srbija

Telefon

+381 (0) 32 381 040

E-mail

Pratite nas